Planlægningen af et godt byggeri består af en række faser, hvor igennem projektet indrammes. Her er en kort guide, der beskriver byggeriets første planligningsfaser.
1:Behovsafdækning
Ethvert godt byggeprojekt startes op med en indgående afdækning og analyse af behov samt fastsættelse af de økonomiske rammer for byggeriet.
Dette sker ved det første arbejdsmøde. Ved dette første møde udarbejdes et byggeprogram,.
Byggeprogrammet er et af de vigtigste dokumenter i en byggesag, da det er her der
afklares og formuleres krav, idéer, ønsker, økonomi, muligheder. mv. Byggeprogrammet er
udgangspunktet for det videre arbejde med skitse og projektforslaget.
Efter arbejdsmødet, vil du have mulighed for at vurdere, om dine byggetanker, principielt set er den rigtige løsning på dine boligmæssige udfordringer og om projektet er realistisk, økonomisk, og idémæssigt. Den endelige løsning er ikke udviklet endnu, men du skal have en fornemmelse af, om en god løsning vil være mulig og, om du vil gå videre og bruge penge på et skitseforslag.
Udarbejdelsen af byggeprogrammet sker på det første møde hos dig som kunde. Dette første
indledende møde vare ca. 1.5 time.
2:Skitseforslag:
Der udarbejdes et skitseforslag med udgangspunkt i byggeprogrammet, en vurdering af aftalte muligheder, forslag til alternative muligheder samt principforslag til konstruktioner, materialer og installationer. I forslaget samles også de vigtigste økonomiske oplysninger i et planlægningsbudget, samt en overordnet tidsplan for projektering og udførelse. Vi mødes derefter, gennemgår forslag og skitser, og træffer de beslutning der skal danne grundlag for den videre proces. Efterfølgende udarbejdes aftale, om det videre forløb, med hensyn til rådgivning og den videre proces. Samtidigt du får et honorartilbud på det aftalte bliver vi enig om at stoppe processen her, koster det kun et mindre honorar, og du beholder
naturligvis det udarbejdede materiale, til senere brug, eller som ideoplæg til løsninger ved salg af boligen.
3:Projektforslag:
Projektforslaget udarbejdes i dialog mellem dig og mig, og din håndværker.
Det er en viderebearbejdning af skitseforslaget og et forslag til, hvorledes opgaven i al
væsentlighed kan realiseres. Der bliver i projektforslaget taget stilling til alle betydelige spørgsmål vedrørende byggeriets ydre fremtræden, udformning, indretning, konstruktions-, materiale- og installationsvalg samt andre forhold, der er afgørende for
byggeriets funktion og kvalitet. Der udarbejdes skitser, i perspektiv og 3D samt plantegninger med indretningsforslag og beskrivelser på dette grundlag. Til projektforslaget udarbejdes et styrende budget, så der på dette grundlag kan træffes de nødvendige bevillingsmæssige dispositioner. Projektforslaget indeholder en tidsplan for projektering og udførelse samt forslag til entreprise-og udbudsform. Med et gennemarbejdet projektforslag ligger
alle væsentlige rammer i byggeriet fast.
4:Myndighedsprojekt:
Skal byggeriet anmeldes eller skal der søges byggetilladelse, så skal der tegnes et
myndighedssæt med der opfylder de krav, til tegnin-ger og beskrivelser, kommunen stiller.
Når projektforslaget er godkendt, af bygherre, de sidste detaljer er på plads og de økonomi-ske forhold er afklaret, kan dette sættes i gang.
5:Hovedprojekt
Det kan i flere tilfælde betale sig at udarbejde et hovedprojektet, blandt andet hvis du ønsker at indhente tilbud, eller bare vil have fastlagt detaljerne i dit byggeri inden du går i gang.
Hovedprojektet fastlægger byggeopgaven med en sådan detaljeringsgrad, at projektmateria-let kan danne grundlag for gennemførelse af hele byggeriet.
I fag-, stor- eller hovedentreprise danner hovedprojektet desuden grundlag for at indhente tilbud og indgå entrepriseaftaler.
Hovedprojektet består af hovedtegninger, oversigtstegninger, bygningsdelstegninger og detail tegninger samt detaljerede beskrivelser, der redegør for krav til materialer og udførel-se.
コメント